Bibliotheek Veluwezoom

Algemene informatie

bibliotheek veluwezoom

 

 

 

 

jeugd bibliotheek Rheden

 is een vestiging van de Bibliotheek Veluwezoom. In de jeugdbibliotheek kunnen alle leden (gereserveerde) materialen afhalen en inleveren. 

 

Contactgegevens:

 Haverweg 16

6991BS RHEDEN

Telefoon+31 (0)313415476
 
Openingstijden:
maandag14:00 - 17:00 uur
woensdag14:00 - 17:00 uur
Afwijkende openingstijden:
Koningsdag: 27 april 2015 gesloten
Tweede pinksterdag: 25 mei 2015 gesloten
 
Extra informatie:

in de jeugdbibliotheek Rheden staat een collectie voor kinderen van 0 tot 14 jaar en is het voor alle bibliotheekleden, jong en oud, mogelijk om (gereserveerde) materialen af te halen en terug te brengen. 


De boekentips voor de meivakantie 2015

sneeuwwitje.jpg

Sneeuwwitje breit een monster / Annemarie van Haeringen

 

Sneeuwwitje de geit is wit. Zo wit als vers gevallen sneeuw. Als ze wol gaat kopen, kun je haar niet zien. Nou ja, bijna niet. Sneeuwwitje breit sokken. Geitenwollen sokken voor iedereen. Hoewel…Als sneeuwwitje op een dag besluit iets anders te breien, gaat het bijna helemaal mis. Voorlezen vanaf 4 jaar.

ongelukje.png

Een ongelukje kan gebeuren / Corien Oranje

 

Waarom moet er hier in dit huis toch iedere dag een beker om?’ zucht mama, terwijl ze de roze vlekken uit de vloerbedekking probeert te krijgen. ‘Doen alle kinderen dat?’ ‘Ja hoor,’ zegt Tom. ‘Op school gooit ook altijd iemand een beker om. Dat vindt juf helemaal niet erg. Een ongelukje kan gebeuren, zegt juf altijd.’
Vrolijke voorleesverhalen over de ondernemende drieling Tom, Job en Wout. Over ongelukjes met bekers limonade, Spidermannen die naar beneden vallen, en zonnebloemen die best in een klein vaasje passen. Voorlezen vanaf 5 jaar.

kwakbollen.jpg

Kwakbollen en kuitenbijters / Rien Broere

 

Op het kleine eiland Ukval wonen twee piratenbendes. Die van Ake en die van Bulle. Al jaren maken ze elkaar het leven zuur. En eigenlijk weet niemand waarom ... Akes dochter Ose vindt dat hele piratengedoe maar flauwekul. Maar als ze de aangespoelde jongen Knorre leert kennen, belandt ze toch in een hele reeks piratenavonturen.
Een groot boek boordevol kleurenillustraties met 30 grappige piratenverhalen. Heerlijk om voor te lezen! Vanaf 6 jaar.

een draak.jpg

Een draak op het plein / Jozua Douglas

 

'Moet je kijken!' roept Sam.
Hij ziet een voetstap in de zandbak.
Het is van een groot beest.
Van een heel groot en woest beest...
Maar waar zit hij?
Mik, Sam en Kas gaan op zoek.

Zelf lezen vanaf E3

vrolijke.jpg

Vrolijke snuiters / Paul van Loon

 

Bij de Snuiters is het nooit saai. Vader steekt zijn snuit in een wespennest. Hij schrikt en struikelt over een kei. Hij rolt de heuvel af. En zo is het bij de Snuiters altijd wat.

Zelf lezen vanaf E4

vanillevla.jpg

Vanillevla met wormen / Yvonne de Vries

 
Wormen in vanillevla, een kanon met jeukpoeder en nog veel meer. Prinses Charlotte bedenkt van alles om de prinsen bij haar moeder weg te jagen. Want ze wil helemaal niet dat haar moeder opnieuw trouwt. Maar als prins Victor Valreep het paleis binnen valt, kleven mamma en de prins onmiddellijk als kauwgom aan elkaar. Geen streek die daar iets aan doet. Hoe ver gaat Charlotte om de liefde te verslaan?

Voorlezen vanaf 7 jaar en zelf lezen vanaf 8 jaar.

scooter.jpg

Scooter Oma / Dani van Doorn

 

In de stad rijdt een geheimzinnige Scooter Oma rond. Ze helpt kinderen die gepest worden en kent gave judogrepen. Ziggy en Momo willen weten wie deze superoma is. Zelf lezen vanaf E5.

botje.png

Botje / Janneke Schotveld

 

Het lijkt een saaie vakantie te worden voor Bibi. Maar dan

wordt er een pakketje bezorgd  met een robot .

Een meisjesrobot om precies te zijn. Ze heet Botje en ze kan keiharde boeren laten en supergoed voetballen. Tenminste, als ze op tijd wordt opgeladen. Algauw wordt duidelijk dat Botje gezocht wordt door iemand met nare bedoelingen.

Voorlezen vanaf 8 jaar.

gevaarlijk.jpg

Gevaarlijke missie / Sandra Berg

 

Noah (11) woont in Noorderland, een prachtig gebied waar iedereen aardig voor elkaar is. Maar er komen steeds meer pestkoppen bij die de sfeer willen verzieken. Dan wordt het tijd voor de selectie van de Jeugdraad, waarbij jongens en meisjes vier gevaarlijke opdrachten moeten doen om lid te mogen worden. Wie in de Jeugdraad zit, mag meebeslissen over het land en iedereen snapt dat de pestkoppen in geen geval mogen winnen.

Voorlezen vanaf 9 jaar.

groot.jpg

Groot wild / Dan Smith

 

Op zijn dertiende verjaardag zal de Finse Oskari een man worden. Nog even en dan zal hij de traditionele Test afleggen die bestaat uit een eenzaam verblijf in een uitgestrekt bos. Kan hij bewijzen dat hij een echte jager is en met een prachtige buit thuiskomen? Het leven in het dorp waar Oskari woont staat in het teken van de jacht. De mannen en jongens uit het dorp zijn stoer en sterk maar Oskari is dat niet. Stroomt het jagersbloed wel door zijn aderen? Niemand heeft vertrouwen in Oskari, zelfs zijn eigen vader ziet het somber in. Maar in plaats van wild vindt Oskari de restanten van een neergeschoten vliegtuig: Air Force One. Met als enige overlevende de president van Amerika… De jacht is geopend.

Voorlezen vanaf 10 jaar.

superhelden3.jpg

Superhelden.nl / Marcel van Driel

 

Overal op de wereld spelen kinderen het spel Superhelden.nl maar niemand weet dat de beste spelers tegen hun wil op het eiland Pala worden opgeleid tot superspion.

Deel 3 is het slot van deze spannende spionagethriller. Lezen vanaf 12 jaar.