RT-praktijk Rheden

RT-praktijk Rheden logo

De begeleiding is maatwerk voor de problematiek van de leerling, waarbij de sterke vaardigheden van de leerling gebruikt worden om de zwakke onderdelen te versterken. De problemen kunnen uiteen lopen van spelling- en leesproblemen, onder andere als gevolg van dyslexie tot rekenproblemen, onder andere als gevolg van dyscalculie.  Maar ook organisatie van schooltaken kan de basis zijn van leerproblemen, vooral leerlingen met een aandachtsprobleem hebben hier veel last van. Al deze leerlingen kunnen met hulp van een remedial teacher vaardigheden aanleren en trainen, waardoor ze hun schoolprestaties kunnen verbeteren. Het uitgangspunt is de leerling, het doel is de leerling te leren hoe hij/zij zich zelfstandig verder kan ontwikkelen.


Op naar de brugklas

Binnenkort start de cursus Brugklasproof voor leerlingen uit groep 8 die zich willen voorbereiden op het voorgezet onderwijs. Kia de Leeuw is ook werkzaam in het voortgezet onderwijs en begeleidt daar veel leerlingen die de basisstudievaardigheden missen om een goede start te maken bij het nieuwe onderwijs. Daarom heeft zij voor leerlingen van groep 8 een cursus studievaardigheden ontwikkeld, waarin leerlingen leren hoe zij hun schooltaken kunnen organiseren en leren ze een aantal leerstrategieën voor verschillende vakken.


boekentas te zwaar

De Cito zit erop. De toelatingsbrief is binnen. Het grote avontuur van de middelbare school gaat beginnen! Op de fiets je weg zoeken naar je nieuwe school. Maar hoe gaat het daarbinnen?

 

Om goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs te gaan organiseert RT-praktijk Rheden de cursus Brugklasproof. In 6 lessen worden de basisstudievaardigheden geleerd die ervoor zorgen dat je een goede start maakt van je vervolgopleiding.

 

In de lessen wordt aandacht besteed aan het gebruik maken van een agenda, plannen en structureren van huiswerk en grote schoolopdrachten, hoe je op verschillende manieren woordjes kunt leren en samenvattingen maken. Verder leer je hoe je efficiënt leert door gebruik te maken van verschillende leerstrategieën.

 

De cursus Brugklasproof start 30 juni. Voor de zomervakantie zijn er 2 lessen waarin je keuze voor een agenda bekeken wordt en uitgelegd wordt hoe je brein werkt. Zo kom je erachter hoe je zelf leert en wat jouw natuurlijke leerstrategie is. Na de zomervakantie worden in 4 lessen uitgelegd hoe je een planning voor je huiswerk maakt en komen verschillende leerstrategieën aan bod.

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de cursus op www.rt-praktijk-rheden.nl of mail naar post@rt-praktijk-rheden.nl Bellen kan ook 06-48924134 en Kia de Leeuw is op dinsdagmiddag en vrijdag aanwezig in de Brede school de Kroeseboom.