Kennis-maken of inschrijven

Berichten uit de school

Kinderen leren en doen van alles op school. Hier een greep uit recente berichten.

IkJijWij 2021 Afvalproject

In de week van het openbaar onderwijs, 15 tot en met 19 maart, hebben we gewerkt over verduurzamen, recyclen afval. Dit was een ontzettend leuk project om te doen en heeft ons aan het denken gezet over hoe wij met het milieu, thuis, rondom de school en in Nederland omgaan. Het klinkt allemaal heel klein en simpel, maar als we (lees: iedereen) aan een aantal afspraken houden, leggen we de basis voor een schoon milieu voor de volgende generaties. Daarnaast heeft het ons creatief geprikkeld om wat met die 'rotzooi' te doen. 3 kinderen uit groep 7 hebben de taak op zich genomen om alles digitaal vast te leggen.

Nu nog volhouden!

27 maartLees verder
Koningsdag 2020

Beste ouders,

 

Voor een ieder die straks toch graag Koningsdag wil vieren, een gratis thuispakket:

Foto Koch en koningsspelen

André Willemsen 

 

Leerkracht 

obs Rheder Enk

14 aprilLees verder
Wat gaan we samen doen?

Ieder van ons draagt zijn deel bij aan toekomstbestendig onderwijs.

Op de bijgevoegde poster lees je de bovenschoolse plannen voor 2020.

 

poster

 

2 aprilLees verder
Uitreiking vignet 'gezonde school'

Woensdag 13 november stond in het teken van de uitreiking van ons eerste vignet Gezonde School! Met meer aandacht voor sport en bewegen op de Rheder Enk hebben we dit vignet verdiend en daar zijn we erg trots op.

 

Deze mooie titel èn een net ballen werden uitgereikt door oud Nederlands- en wereldkampioen judo Marvin de la Croes.

Groep 7 leerling Noah Jansen toonde onder begeleiding van Marvin zijn 'judo-skills' en vloerde, onder luid gejuich van alle leerlingen, Sportbedrijf Rheden medewerker Ruud van Dijk. 

Na de uitreiking verzorgde Marvin de la Croes judo-clinics voor de groepen 3 t/m 8. 

Het was een gezellige, sportieve ochtend!

 

Gezonde school

 

19 novemberLees verder
Dag(en) van de duurzaamheid 2019

De dag(en) van de Duurzaamheid begon voor de Rheder Enk op donderdag 10 oktober met een openingswoord van de burgemeester Carol van Eert. 

Daarna volgde een verhaal over 'Sem en Saar geven positieve energie'. Een boekje geschreven door Jeroen Hoogerwerf. Het verhaal werd voorgelezen aan de groepen 3 en 4 door mevrouw Petra Laseur, een bekende naam in televisieland. Mevrouw Laseur deed dit vanuit de functie als ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat. Na het verhaal ging mevrouw Laseur in gesprek met de kinderen in de zaal, waar ook twee groepen van de Bernardschool aanwezig waren. De gesprekjes gingen over de (kinder) Global Goals: o.a. Het recht om je happy te voelen, dat iedereen genoeg geld heeft voor school en medicijnen, enz. Er volgde nog een verwerking met de aanwezige grootouders waardoor mevrouw Laseur heel veel input en ideeen heeft meegekregen naar huis.

 

Op vrijdag namen de bovenbouwgroepen het stokje over. Er waren allerlei activiteiten in en buiten de school. Er werd water gezuiverd, afval verzameld, kleding gepast en gekozen, een afvalwagen van Suez bekeken, een win de wereld challenge gespeeld enz. De kinderen hebben ook een wereldwens gemaakt. Hiervoor werd één Kinder Global Goal gekozen. Bijvoorbeeld: gezond en happy, schone energie, schone natuur of goed met geld.

Wij kijken terug op een erg leuke en leerzame dag.

1.jpg 3.jpg 2.jpg

 

6.jpg 5.jpg

 

11 oktoberLees verder
Sjors Sportief

Het is weer tijd voor Sjors Sportief. Sjors Sportief en Sjors Creatief stimuleren sport en cultuur voor kinderen.Zij kunnen dan (vaak gratis) kennismaken met activiteiten zonder direct lid te worden. Alle kinderen hebben een boekje meegekregen van Sjors Sportief waaruit een keuze gemaakt kan worden (meerdere keuzes mogelijk). U kunt samen met uw kind een keuze maken en hem/haar vanaf 25 september 15:00 uur inschrijven. Hier geldt wel: vol=vol! Voor meer informatie: zie website www.sjorssportief.nl 

voorkant boekje Sjors Sportief

19 septemberLees verder
Schoolfruit

Misschien heeft u het thuis al gehoord.... 

Vanaf vorige week krijgen de kinderen weer wekelijks schoolfruit aangeboden op de woensdag. We proberen te zorgen voor een goede afwisseling in het aanbod van fruit en groente.

Het is op de woensdagen dus niet nodig om een 10-uurtje mee te geven, alleen drinken is genoeg!

Heeft uw kind een allergie, laat het dan even weten.

fruit

9 septemberLees verder
Schoolweek 2019 - Global Goals

Naast het fantastische project rondom techniek en wetenschap, liep er nog een project. Eentje die door alle scholen van Veluwezoom gedaan werd. Dit project (wat bij ons dus enigszins op de achtergrond draaide) ging over de Global Goals. Zoals u wellicht hebt vernomen, maakt Gemeente Rheden zich hard voor deze 'Goals'. In alle groepen is hier in meer of mindere mate aandacht aan gegeven. Dit project werd (net als vorige jaren) afgesloten met een korte digitale productie. 

ik jij wij buttons

23 maartLees verder
Lustrum: 5de Kroeseboomdag

Nog even en dan is het weer zover…. De Kroeseboomdag. En in dit geval de 5de! Een lustrum dus.

De Kroeseboomdag is een activiteit die opgezet is door de Rheder Enk, Sint Mauritius en kinderopvang Puck & Co. Dit jaar is deze dag gepland op vrijdag 12 april. Er zullen dan weer allemaal kraampjes staan van bedrijven, ondernemers en verenigingen uit het dorp Rheden. Ook zal er een rommelmarkt zijn waarbij het Rad van Fortuin met fantastische prijzen niet zal ontbreken.

Op naar de 5de...

30 januariLees verder
Nieuwe website is live

Nieuwe website

Hij is er: de nieuwe website van de Rheder Enk.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zijn we nu weer ‘bij de tijd’. Dynamischer en met minder tekst moet deze website de komende jaren weer dienst doen als uithangbord van onze school. De inhoud is vooral gericht op nieuwe ouders. Ouders met kinderen op de Rheder Enk zullen vooral de informatie tot zich nemen via een nieuw ontwikkelde communicatie-/School-app.

Eindelijk

 

30 januariLees verder
Een heuse School-ouder-communicatieapp

De school - ouder - communicatieapp

Stil zitten doen we niet. We blijven in beweging en op onderzoek hoe we (in dit geval) de communicatie met ouders kunnen verbeteren. Wij denken dat gevonden te hebben in een heuse school- ouder- communicatieapp. Kortweg: SchouderCom(app). Deze is alleen voor ouder(s)/verzorger(s) van de Rheder Enk. De app maakt het mogelijk om binnen een beveiligde omgeving, met elkaar (school<--> ouder) van gedachten te wisselen, vragen te stellen/beantwoorden, vragenlijstjes op te zetten/te beantwoorden of eventueel leerlingen ziek te melden. De verwachting is dat deze app tussen februari en het eind van het schooljaar beschikbaar komt voor alle ouders. Spannend!!!

Een spannende ontwikkeling

30 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren