Kennis-maken of inschrijven
Charlotte Verhees Charlotte Verhees
Iedereen leest met plezier!

Enk 45

 

 

Leerling: Wat ik in onze boeken lees, is net als in de echte wereld.

 

Juf of meester: Fijn dat jij graag leest.

 

Wij zorgen samen dat jij steeds beter wordt in lezen.

Elke groep start alle lesdagen met lezen. We gebruiken een methode die aansluit op de belevingswereld van kinderen. Én we gebruiken echte boeken. De methode heet BLINK.

 

We zijn heel blij met deze nieuwe methode. Ieders woordenschat groeit. En dan wordt jouw wereld elke dag een beetje groter.

 

Vind jij lezen lastig, ben je misschien dyslectisch? Ga maar op de laptop luisteren naar het boek. En lees mee met de woorden op het beeldscherm. Dat helpt jou vooruit!

 


Terug naar Kijk mee > Uitgelicht

Gepubliceerd in 'Uitgelicht-items website'

Aan welke plannen werkt Veluwezoom dit jaar?

 

Onze school is één van de elf scholen van Scholengroep Veluwezoom. Welke activiteiten doen de scholen samen in 2024? Bekijk de poster hieronder.Jaaragenda 2024 RE

Wilt u de tekst goed kunnen lezen? Klik dan onderaan op de link.

7 maartLees verder
Inclusief onderwijs: leerkrachten zijn er speciaal voor opgeleid

In onze groepen zitten veel verschillende kinderen. Hoe geef je ieder kind het onderwijs dat hij of zij nodig heeft? Onze leerkrachten weten goed hoe dat moet. Ze worden volgens de nieuwste inzichten opgeleid. En passen die meteen toe in de klas.  

 

Enk 56We vinden het belangrijk dat iedere leerling het onderwijs krijgt dat hij of zij nodig heeft.Hoe werkt dat, inclusief onderwijs? Een voorbeeld: de leerkrachten hebben geleerd hoe ze lesinstructie zo kunnen geven, dat elk kind kan meedoen. Een leerling die de stof snel begrijpt, kan snel zelfstandig aan het werk. Een leerling die meer hulp nodig heeft, krijgt meer uitleg. 

 

Je ziet het bijvoorbeeld bij de kleuters van groep 2. De kinderen krijgen knipwerkjes. Eén leerling kan dat echt nog niet: die mag prikken. De juf of meester houdt in de gaten: hoe help je het kind, zodat ie zich zo goed mogelijk ontwikkelt. Wat mooi is: leerlingen gaan het normaal vinden dat ieder kind het op zijn eigen manier doet. 

 

IkJijWij: ik leg het je uit, wij oefenen samen totdat jij het alleen kan. 

 

Het team heeft afgelopen twee jaar les gehad van bureau Expertis. Die kwamen op school langs. Eerst hebben we geleerd wat inclusief onderwijs betekent voor de houding als professional. We hebben ons verdiept in effectieve instructie. Dit jaar leren we als team wat goede manieren zijn om leerlingen zelfstandig te laten werken. We vinden het belangrijk dat ieder kind passend onderwijs krijgt. We worden steeds betere professionals.

 

In het kort: wat is inclusief onderwijs?
Iedereen moet kunnen meedoen. Dat begint op school. Inclusief onderwijs betekent dat leerlingen met een extra leervraag worden ondersteund en toegerust om naar school te kunnen, liefst thuisnabij en samen met alle andere leerlingen.


Zo wordt de school een oefenplaats waar alle kinderen en jongeren samen leren en leven.

21 decemberLees verder
Onderhoud aan de website

Wij hebben afgelopen tijd de website van Rheder Enk verbeterd.  

 

skillslab 4Er zijn veel mooie nieuwe foto's te zien op de website. Hier en daar hebben we de teksten herschreven. Ook zijn nu verschillende les-activiteiten te zien. Het team is nog bezig met de visie van de school. Zodra dat klaar is, passen we die pagina aan. 

 

Mist u iets belangrijks?

Laat het ons weten. Stuur een e-mail naar de directeur van Rheder Enk: Richard Vleeming. (r.vleeming@scholengroepveluwezoom.nl)

 

2 decemberLees verder
Richard Vleeming is onze nieuwe directeur

Rheder Enk is dit schooljaar gestart met een nieuwe directeur: welkom meester Richard Vleeming. 

 

"Met groot enthousiasme heb ik uitgekeken naar dit nieuwe schooljaar. Want ik mag met de leerlingen, het team en de ouders/verzorgers samen verder bouwen aan “onze” mooie school! Ik ben verheugd en trots dat ik het stokje mocht overnemen van juf Mirjam."

 

Richard Vleeming is 45 jaar en woont met zijn gezin in de regio. Hij werkt al veel jaren in het onderwijs. Hij is begonnen als leerkracht, werd daarna mentor en ambulant begeleider. Ook heeft hij lange tijd advies en trainingen gegeven aan leerkrachten, leerlingen en teams over het gedrag van kinderen. 

 

"Deze nieuwe stap als directeur biedt veel nieuwe mooie kansen. Ik heb er veel zin in!"

 

Richard VleemingRichard Vleeming is directeur van Rheder Enk en van De Wensvogel in Dieren.

2 septemberLees verder
Wat is vorig jaar bereikt? (Jaarverslag 2021)

Onze school hoort bij Scholengroep Veluwezoom. Naast Rheder Enk maken nog tien scholen deel uit van deze Scholengroep. Samen zorgen ze voor goed onderwijs.

 

Wat is er vorig jaar bereikt binnen de Scholengroep? Bekijk hier de poster met informatie over 2021.

Wilt u alles goed kunnen lezen? Klik dan onderaan de pagina op 'Jaarbeeld 2021.pdf'. 

Poster Jaarverslag 2021

 

Over Scholengroep Veluwezoom

Welke scholen zijn aangesloten bij deze Scholengroep? Het zijn de elf openbare basisscholen uit de Gemeente Rheden en de Gemeente Rozendaal. Dus dat zijn de dorpen Velp, Rozendaal, Rheden, De Steeg, Dieren en Spankeren. Er zitten 1.800 kinderen op deze scholen. De scholen werken samen. Hun missie is 'ikjijwij, nieuwsgierig naar de toekomst'. 

De ikjijwij-week van 2021 was leuk!

In de week van het openbaar onderwijs, elk jaar in maart, hebben we in de school gewerkt aan verduurzamen en het recyclen van afval.

 

afvalDit was een ontzettend leuk project om te doen. Het zette ons aan het denken: hoe gaan wij thuis, rondom de school en in Nederland om met het milieu?

 

Acties die goed zijn voor milieu, klinken soms heel klein en simpel. Maar als we (lees: iedereen) ons aan enkele afspraken houden, leggen we de basis voor een schoon milieu voor de volgende generaties. Dit ikjijwij-project heeft ons creatief geprikkeld om wat met allerlei 'rotzooi' te doen. Nu nog volhouden!

 

Drie kinderen uit groep 7 hebben alles digitaal vastgelegd. 

1 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren